

(adapted slightly from the original recipe at 101 Cookbooks)
3 large, ripe bananas (the ones you would use for banana bread), well mashed (about 1 1/2 cups)
1 teaspoon vanilla extract
1/4 cup coconut oil, barely warm – so it isn’t solid (or alternately, neutral-flavoured olive oil)
2 cups rolled oats
2/3 cup almond meal (aka ground almonds)
1/3 cup coconut, finely shredded & unsweetened
2 tbsp ground flax seeds
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon fine grain sea salt
1 teaspoon baking powder
1/2 cup chocolate chips
Preheat oven to 350˚ F. Mix together bananas, vanilla, and oil, then add the rest of the ingredients and mix well. Drop by teaspoonfuls (you may need to squish the dough together a bit, as it is fairly loose) onto a parchment paper-lined baking sheet and bake for 12-14 minutes (as long as possible without burning the bottoms). These are quite crumbly when warm! Let cool and store in an airtight container.
Från: korenainthekitchen.com
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan rumsvarmt smör, mjölk, olja samt vanilj. Vispa smeten ordentligt i ett par minuter.
Blanda under tiden mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vispa sedan i det i smeten, lite i taget. Vispa det hela i ytterligare några minuter.
Hacka de båda chokladsoreterna var för sig. Rör i den vita chokladen i smeten. Klicka upp eller, gör som jag, spritsa upp smeten jämnt fördelat i tolv formar. (Använd gärna en muffinsplåt). Strö den mörka chokladen också den i samtliga formar.
Ställ i ugnen i ca 20 minnuter.
Klart!
Servera med lite siktat florsocker ovanpå och en stor kopp te.
Tips
Bakverket gör sig bra både lite kyld och uppvärmd. När den kylts blir choklad härligt ”knäckig” och om man mikrar cupcakesen i ca 20 sekunder precis före servering får man en härligt kladdig efterrätt.