KLADDKAKA 100 g smör2 ägg2 1/2 dl socker1 1/2 dl mjöl2 tsk vaniljsocker5 msk kakaoen nypa salt
GÖR SÅHÄR Blanda alla ingredinser i en bunke.Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och ägg, blanda. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 14min.
CHOKLADPANNACOTTA3 dl grädde1 tsk vaniljsocker2 gelatinblad100 g valfri choklad1 msk socker
GÖR SÅHÄR Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.Koka upp grädden och häll i chokladen, vaniljsockret och sockret.Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen.Låt pannacottan svalna och häll sedan över kladdkakan.Låt stå minst 4 timmar i kyl. Dekorera med hasselnötter, granatäpple och hallon.
TIPSFör att lyckas med en kladdkaka så använd aldrig elvisp utan bara rör ihop ingredinserna. Man får kolla kladdkakan i ugnen ofta så den inte blir för torr.
Ser så gott ut, eller? ;) Kommer från denna bloggen: http://sweet-and-simple.se/2013/september/kladdkaka-med-chokladpannacotta-2.html
GÖR SÅHÄR Blanda alla ingredinser i en bunke.Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och ägg, blanda. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 14min.
CHOKLADPANNACOTTA3 dl grädde1 tsk vaniljsocker2 gelatinblad100 g valfri choklad1 msk socker
GÖR SÅHÄR Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.Koka upp grädden och häll i chokladen, vaniljsockret och sockret.Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen.Låt pannacottan svalna och häll sedan över kladdkakan.Låt stå minst 4 timmar i kyl. Dekorera med hasselnötter, granatäpple och hallon.
TIPSFör att lyckas med en kladdkaka så använd aldrig elvisp utan bara rör ihop ingredinserna. Man får kolla kladdkakan i ugnen ofta så den inte blir för torr.

Mumsigt :>