hastalskarelisa

En blogg om min vardag med mina hundar, hästar, många bilder och många inlägg! Hoppas du gillar min blogg och stannar kvar att läsa den ;)

Bra uppdatering på bloggen! :)

Skrivit många inställda som kommer upp de kommande dagarna, så håll koll på bloggen nu! Mycket uppdatering :)
 
 
 

Känner mig lycklig!

Hej alla! Är så himla glad just nu. Vill ni veta varför? För att min dröm kommer vara verklighet! Jag ska få en egen häst! Jag har provridit 7 hästar i totalt nu, och den sista ska det vara om det går bra med veterinären check också. Älskar henne redan :) 
 
Hon är 10 år gammal och heter Katie Cool. Hon älskar att bli klappat. När jag hoppade upp på henne trodde jag redan, denna hästen ska det vara. Hon har min nivå, och har ridit dressyr och ute lite med henne och det kände så bra! Om veterinären check blir bra med så ska vi köpa henne :) Lägger upp bilder senare :) 
 

Positive quote of the day

Don't worry, be happy

New Day

Godmorgon alla! Hoppas ni har sovit gott! Det har jag i alla fall! Ha en bra dag! :) 
 

Positive quote of the day

Good things are going to happen

Mer inspiration kommer på bloggen!

Varje kväll klockan 21:00 här på bloggen kommer det en inspirations quote här på bloggen! Håll koll varje kväll! 
 
Söt! 
 

Wishlist :)

Provrider snart igen! Hoppas denna hästen är mer som den perfekta hästen för mig :) Berättar om det efter, inte än :) 
 
own, horse, things on my wishlist, wishlist, wish

Min bästis

 
Hej allihoppa! Var uppe tidigt imorse igen för att det var skola. Har så mycket att göra just nu med skolan, så mycket plugg och så vidare, men men, ska göra mitt bästa att hålla bloggen uppdaterat från och med idag igen! 
 
 
Idag har jag haft Franska och några andra lektioner i skolan. Var ganska lugn dag, men var väldigt trött innan så var nästan för trött för de sista lektionen av skolan, men nästa vecka ska jag bara lägga mig tidigare. Imorgon ingen skolan, glad. Istället ska jag åka och kolla på en till häst. En av de två hästarna från sista vecka skulle skulle vi åka tillbaka till denna helgen, men istället kom det upp en ny häst idag som vi hörde om, så jag ska först kolla på den :) Men berättar om det blir någonting, inte än :) 
 
 
Fick några fina presenter från min bästis, Tack Tack Tack för det! Är verkligen glad med de sakerna jag fick! :D 

Godnatt!

Godnatt allihoppa! Hoppas ni sover gott!
 
 

Natti natti!

Hej allihoppa! Har haft en kul men upptagen dag idag i skolan, och hemma med. Nu ska jag snart sova, men bloggar mer imorgon istället. Hade mycket läxor idag, gick ut med hunden och kollade på en bit av en film, och till sist men inte minst skypade jag med Hannah! Hörs imorgon!
 
 

Step up!

Avklarat första skolveckan, och varit hemma en dag nu. Imorgon står det en full dag på schemat igen för att det är provridning på en häst, men berättar mer om hästen imorgon. 
 
Idag har jag varit ut och joggat i en halvtimme i regnet, varit ute med hunden några gånger, varit till veterinären för att köpa lite mer medicin för min hund. Det går bra med honom men han har ont i höfterna och då sa veterinären att vi skulle ge honom detta medicinet, och det verkligen hjälper. Det går mycket bättre med honom. Några dager går det inte så bra, men de flesta dagarna går det mycket bättre. Han springer igen och leker, och verkligen njuter av livet igen. Så om din hund har detta också, och du vill hjälpa hunden med, lämna en kommentar! :) 
 
Sen har jag bakat äpplekaka och kollat på en jättebra film med: Step Up! Kolla på den också! Rekommenderar den! 
 
 
 

Sista skoldagen av veckan!

Skolan denna veckan har varit bäst! Har lärat känna så många fina människor! Är glad på denna skolan och denna klass :) kommer vara mycket jobb, men det kommer vara kul med vännerna och vi går genom det tillsammans :)

Nu sitter jag i trädgården och verkligen njuter. Slutade skolan tidigt idag och cyklade till stallet. Var där en stund och sen cyklade jag hem. Ätit Ben and Jerry's, frukt och vatten, bloggat och ska snart kolla på film och göra läxor. Här senare!

Har klarat fjärde dagen med!

Fjärde skoldagen redan! Mycket roligare detta året, redan nu! Många nya personer som jag inte kände innan, och som jag börjar redan knuta en band med :) också är det kul att se mina gamla vänner från föra året, som nästan jag har inte sätt på hela sommaren. Kul att vara tillbaka. Men såklart är det mycket hårt jobb med...

Tredje skoldagen avklarat!

Avklarat tredje skoldagen nu! Har just kommit hem och sitter nu i trädgården och njuter! :) har haft en ganska chill dag, om man inte räknar matte som vi hade i nästan 2 timmar denna morgonen. Men resten av dag har varit kul och lugn :) har gjort min läxa i skolan redan, så inget måste göras nu, bra :)

Andra skoldagen!

Andra skoldagen! Idag har det varit kul igen! Verkligen älskar min klass nu och tycker faktiskt om skolan nu (jag gjorde det sista året med, men inte så mycket som nu :) ) så är verkligen glad nu och skrattar hela tiden :)

Verkligen älskar Ben & Jerry's!! :)

Första skoldag efter sommarlovet

Hej alihoppa! Har haft min första skoldag igen efter sommarlovet! Det var såklart lite tråkigt, men fortfarande jättekul med alla nya människor som man lärde känna, men också tröttande. Men jag berättar imorgon, är väldigt trött, men har haft en roligt dag :)

Fin blomma som jag fotade :)

Recept som jag hittat som låter gott! Älskar citronglass!

Italiensk citronglass i skal

RECEPTMAKARE: ANNA BILLING (MED LÅN AV JAN HEDH)

Portioner: 7-8 fyllda citroner

Tid: 90 minuter

Den här italienska citronglassen är lätt och frisk och perfekt att fylla urholkade citroner med. Gör många på en gång och ha i frysen. Nästa gång testar jag med blodapelsiner!

  • 8 citroner
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl socker
  • 2,5 dl pressad citronsaft
  • 2,5 mjölk
  • 2 gelatinblad
  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Koka upp vatten och socker så att det löser sig.
  3. Krama ur och tillsätt gelatinbladen. Rör tills gelatinet lösts upp. Låt lösningen svalna helt.
  4. Skölj citronerna noga och torka dem. Skär av ett lock och pressa ur saften med en sked eller press så att de urholkas fast skalen fortfarande är hela. Placera rätt lock vid rätt citron.
  5. Sila bort fruktkött och kärnor och blanda en del av citronsaften i den avsvalnade sockerlagen. Resten kan du använda i dressingar eller frysa in till nästa glassomgång, den här lär du göra om.
  6. Kör blandningen i en glassmaskin i några minuter. Tillsätt sedan mjölken och fortsätt i glassmaskinen i ca 40 minuter tills massan får en fast konsistens. Du kan även blanda allt i en skål, ställa in i frysen och röra runt med jäman mellanrum. Det blir inte lika bra, men ok.
  7. Fyll citronerna med glassen, klicka på lite extra och tryck dit locket, nästan som på en semla. Servera med en liten sked i glasskålar eller glas så att de kan stå upprätta. Du kan också förbereda hela rasket och förvara de färdigfyllda citronerna i  frysen. 

Citronglass

Hej allihoppa, idag har varit ute med hunden 2 gånger, båda jättelånga rundor. På den andra rundan så gick vi och köpa glass med. Det var citronglass för mig denna gången, mums! Samma som sista gången med Julia. Första rundan så var vi typ ute i mer än ett timme, och det var härligt i vädret. När vi kom hem så började det regna, så vi var just i tid! 
 
Efter att har varit hemma en stund så bestämde jag mig att jogga en runda. Tog på mig mina sportkläder och joggade i 20 minuter, bara för att känna mig frisk och glad :) 
 
Efteråt så var det en hund här hemma som jag tränade. Vi tränade lite att vara lugn, som var jättebra för hunden för att han hade så mycket energi, och sen lite med att snurra runt, som var riktigt söt :) 
 
Sen har jag också skypat med Hannah, varit lite på min dator och varit ute.
 
 

Shoppning står på schemat!

Hej allihoppa! Godmorgon! Har ni sovit gott? Vad har ni för planer idag då?

Jag ska förbereda lite till för skolan och sen ska jag shoppa, kul! Men vi hörs sen när jag berättar hur det gick osv ;)

Spelat fotboll och varit i stallet!

Hej hej! Har haft en jättebra dag! Åkte till stallet och spelade fotboll i några timmar! Det var riktigt kul! Hörs!

Godnatt!

Natti natti allihopa! Hoppas ni sover gott! Hörs imorgon! 
 
SÖT! <3

Justgirlythings del 2

 
Photo credit: omg-sleeping
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon bloggen och bloggläsare!

Godmorgon alla bloggläsare! Hoppas ni har sovit gott och har en allmänt bra dag! Hörs! 
 

Mysigt dag igår med Julia!

Hade jättemycket kul med min kompis Julia igår! Vi cycklade lite runtomkring som var mysigt. Sen har vi ätit glass: zitroneglass och karamellglass, mums vad det var gott. Efteråt så cyklade vi hem till mig och hoppade lite på stutsmatan, snackade mycket och åt lite vindruvor :) Det var verkligen mysigt och hoppas vi kan göra det oftare! 
 
Idag har jag varit till tandläkaren och det gick bra. Sen har jag kollat lite små filmer på min computer, varit ute och cycklat och lite sånna saker. Igår/dagen innan igår, har jag skrivit några inställda inlägg med som kommer upp, ska fortfarande skriva åsiktsinlägget men det är så varmt ute nu och då är det inte skönt att sitta inne länge och skriva åsiktsinlägg, hoppas ni förstår det men den kommer ;) 
 
 
 
 

Justgirlythings del 1

 

Glasscafe med kompis ;)

Hej allihopa! Just nu ska jag möta upp med en kompis! Ska vara jättekul! 
 
Kompisen heter Julia och vi ska till en glasscafe och köpa lite glass! Mums vad det ska vara gott! Hörs! 
 

-

Mysig dag!

Hej allihoppa! Idag har det varit en mysig och lugn dag hemma. Har simmat i poolen, varit ut med hundarna, bloggat och skrivit några inställda inlägg som kommer upp under veckan (inte åsiktsinlägget än men den kommer), solat, kollat på min en av mina favoritserier, städat lite efter semester och planerat saker för imorgon :) Vad har ni gjort idag då?
 
Skolan börjar inte om så långt längre, så får verkligen göra allt jag kan nu och göra sommarlovet så kul som möjligt ;) 
 
 
Starbucks ;) 

Hemma igen!

Hej allihoppa! Är nu hemma igen! Börjar blogga så mycket jag bara kan igen! Sen kommer det också en åsiktsinlägg som jag har inte skrivit än. Idag var det lite på bloggen, jag vet, men istället så ska jag skriva några inställda inlägg idag som kommer upp, men först ska jag kolla på en av mina favoritserier. Ikväll ska jag skypa med Hannah, kolla film och skriva några inställda inlägg ;) 
 
 

Godmorgon!

Godmorgon allihoppa! Hoppas ni har sovit gott! Det har jag i alla fall! Bättre bloggning kommer såklart när jag kommer tillbaka, men såklart skrev jag några inställda inlägg! Ha en bra dag!
 
 
WOODY!

Hey you